Előfizetői tartalom

Késve küldött válaszokat, mégis közel kerülhet az uniós forrásokhoz a kormány

A magyar kormány végül csütörtök reggel válaszolt az Európai Bizottság kilenc kérdésére az igazságügyi reformról, amelyeket még szeptemberben tettek fel a kabinetnek. Stefan de Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője megerősítette a Népszavának, hogy a válaszok áttekintése után hamarosan megkezdődhet az értékelés, és ha elfogadhatónak találják az intézkedéseket, akkor egy részét feloldhatják a Magyarországnak járó kohéziós alapból származó támogatásoknak.

Az Európai Bizottság szeptemberben küldött levelet a magyar kormánynak, amelyben kilenc konkrét kérdést tett fel az igazságügyi reform megvalósításáról. A júniustól hatályossá vált, az Országos Bírói Tanács jogköreit, a Kúria függetlenségét erősítő, a magyar bíráknak könnyebb uniós jogértelmezési lehetőséget biztosító törvénycsomag értékelését júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés