Előfizetői tartalom

A magyar kormány még keresztbe tehet az EU fizetőképességének, hiába van meg a nagy megállapodás

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói egy péntek késő esti egyeztető ülésen véglegesítették az Európai Unió 2024-es költségvetéséről szóló megállapodást. Bár így eldőlt, hogy jövőre milyen célokra költhet az Európai Bizottság, de a hétéves pénzügyi keret felülvizsgálatát (MFF) még fúrja több tagállam, köztük Magyarország is. Ezen múlhat Ukrajna támogatása és a közös hitelfelvétel törlesztése is, valamint az egész EU működése a jövő évben. De a Portfolio-nak bizottsági források arról beszéltek, van terv arra, hogy a magyar kormány vétója miatt ne váljon fizetésképtelenné az EU.

Pénteken sikerült megállapodnia az Európai Parlament tárgyalóinak az Európai Tanács illetékeseivel a 2024-es közös költségvetésről. Vagyis eldőlt, hogy jövőre az Európai Bizottság felügyeletével milyen célokra költhet az államszövetség. Az összesen 189,4 milliárd eurós megállapodás kompromisszumot jelentett a Parlament és a Tanács közötti tárgyalásokban, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés