Előfizetői tartalom

Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Portfolio
Az egy éve, az Európai Bizottsággal a kondicionalitási eljárásban kötött megállapodás részeként megalakult Integritás Hatóság egy 16 pontos javaslattal állt elő a vagyonnyilatkozati rendszer átalakítására. Biró Ferenc, a szervezet elnöke szerint jelenleg csupán elvi szinten létezik ellenőrzés a politikusi vagyonbevallásoknál, ezért javítani kell azt az átláthatóság és az elszámoltathatóság érdekében. Egységes rendszer, kibővített érintetti kör és szerepel az IH csomagjában – derül ki a Telex beszámolójából.

Tavaly többször is átalakult a politikusokra vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer: először a kormánypártok nyáron elfogadták egy módosítást, amely szerint jelenleg csak a változást kellett volna az előző évekhez képesti vagyoni állapotokhoz képest. Valamint a képviselőknek nem kellett volna beszámolniuk a külföldi és belföldi ingatlanjaikról és egyéb vagyonukról. De...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés