Előfizetői tartalom

Uniós források: két tagállam sem szavazza meg, hogy utaljanak Magyarországnak

Portfolio
Magyarország módosított helyreállítási terve tovább lép a következő fázisba, miután a tagállami pénzügyminiszterekből álló Európai Tanács szavaz a RePowerEU fejezet kifizetéseiről. A Népszava viszont úgy értesült, hogy két ország is azt jelezte, hogy nem szavazza meg a javaslatot, csak tartózkodhatnak. A döntésnek komoly tétje van: mintegy 0,9 milliárd eurónyi előleget utalhat Brüsszel már az előtt, hogy a kormány teljesíteni az RRF-szupermérföldeket.

Bár várhatóan zöld utat ad az Európai Tanácsban a pénzügyminiszteri kollégium (Ecofin) a magyar helyreállítási terv RePowerEU fejezettel történő módosításának, de nem azt nem támogatja majd minden tagállam. A tervezet szerint az eredeti 5,3 milliárd eurós magyar RRF-terv összegét további forrással egészítik ki, ebből 3,9 milliárd euró uniós hitel, a fennmaradó rész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés