Előfizetői tartalom

Brüsszel nem hagyja jóvá még a kohéziós források kifizetését, a magyar parlamentnek lépnie kell

A nemzetközi sajtó megszellőztette, hogy már kedden jóváhagyhatja az Európai Bizottság mintegy 10 milliárd eurónyi magyar kohéziós forrás kifizetését. Azonban az igazságügyi reformot még nem teljesítette a magyar kormány, ezért majdnem biztosan eltolódik a döntés – tudta meg több brüsszeli forrásból a Portfolio. A feloldó végzés legkorábban szerdán születhet meg, de ehhez a magyar parlamentnek kedd este el kell fogadnia még egy jogszabályt. Uniós diplomaták szerint a kormány rá is játszott, hogy egyszerre legyen az Ukrajnáról szóló uniós csúcs, valamint a várhatóan pozitív ítélet a horizontális feljogosító feltételekről szóló eljárásban.

Kedd reggeli hírlevelében a Politico arról írt, hogy kedden az Európai Bizottság német-francia nyomásra feloldhatja a magyar kohéziós források kifizetését. A horizontális feljogosító feltételek miatt folyó eljárás azonban addig nem zárható le – így az utalások elvi gátja sem szűnhet meg –, amíg egy jogszabályt még nem fogad el a magyar országgyűlés. Több brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés