Előfizetői tartalom

Egyre feszültebb a hangulat Brüsszelben, Orbán Viktor szerepéről is komoly vita indult

Portfolio
Rég nem látott feszültségeket váltott ki Brüsszelbe Charles Michel döntése, hogy lemond az Európai Tanács elnöki posztjáról, hogy elinduljon az európai parlamenti választásokon. Megüresedő helyét így júliustól a papírforma szerint ideiglenesen Orbán Viktor magyar miniszterelnök venné át, azonban a tagállamok és az Európai Bizottság már egy átmeneti jelöltbe gondolkodnak. Három ember is becsúszhat a kormányfő elé, hogy novemberig vigye a Tanácsot. Viszont amíg nem teszi le képviselői esküjét Michel, addig nem kötelezi semmi, hogy távozzon a testület éléről.

Charles Michel bár bejelentette, hogy lemond az Európai Tanács elnöki posztjáról, egyelőre még nem tudni, hogy pontosan meddig marad a tagállamokat tömörítő döntéshozói testület élén, így akár egészen addig maradhat, amíg egy esetleges sikeres választás után át nem veszi mandátumát az Európai Parlamentben. A Politicónak nyilatkozó brüsszeli tisztviselők elég lesújtóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés