Előfizetői tartalom

Brüsszel komoly offenzívát készíthet elő a magyar kormány ellen

Az Európai Tanács február 1-jei csúcstalálkozója előtt egyre több tagállami vezető, valamint az Európai Parlament is nyomást helyez az Európai Bizottságra, hogy lépjen Magyarországgal szemben. A Politico értesülései szerint francia diplomaták többször is Budapesten jártak, hogy hassanak Orbán Viktor magyar miniszterelnökre és kormányára, hogy ne vétózza meg az Ukrajnának szánt támogatásokat is magában foglaló EU-s közös költségvetési módosítást. Bár a médiában több szó esett már a hetes cikk szerinti, a tanácsi szavazati jogot felfüggesztő eljárás felpörgetéséről, a Portfolio forrásai szerint ez inkább az uniós feszültségeket enyhíteni kivánó politikai manőver.

A héten már a Bloomberg is arról számolt be, hogy Magyarország ellen folytatódhat a hetes cikk szerinti eljárás, amelynek végeredménye a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztése lehet az Európai Tanácsban. Pénteken pedig a Politico közölt cikket arról, hogy több forrásuk szerint egyre nagyobb a nyomás az Európai Bizottságon, hogy új procedúrát indítson az Orbán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés