FONTOS 500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron
 
Előfizetői tartalom

Brüsszel beindítja a hadi gépezetet, az EU elkezdi önteni a pénzt a fegyverkezésbe

Portfolio
Az EU komoly forrásokat mozgat meg, hogy beindítsa az uniós védelmi ipart. Főként az új fegyverrendsszerek fejlesztésére irányítanak támogatásokat, hogy ezzel is segítsék az ágazatban az innovációt. Azonban a hadiiparban sokkal inkább sürgették Brüsszelt, hogy a szabályozói környezeten is lazítson, mivel a piaci tőkebevonást szinte lehetetlenné teszik az olyan elvárások, mint az ESG-megfelelőség. Az Európai Bizottság így számos engedményt tett, miután a francia kormány is nyomást helyezett az EU-ra az ügyben.

Európa védelmi ágazata kritikus helyzetben van, sokrétű kihívásokkal néz szembe, miközben az iparágban mindenki arra számít, hogy a folyamatban lévő orosz-ukrán konfliktus miatt újra erőre kaphat a döcögő uniós piac. Az ukrajnai háború ugyanis rávilágított, hogy olyan védelmi infrastruktúrára van szükség, amely képes alkalmazkodni a változó geopolitikai fenyegetésekhez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés