Előfizetői tartalom

Orosz ügynököt azonosítottak az Európai Parlament képviselői között

Portfolio
Az orosz The Insider oknyomozása szerint Tatjana Ždanoka, az Európai Parlament lett képviselője legalább 2004 óta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) beépített ügynökeként tevékenykedik. Az újságírók által megszerzett és hitelesített, kiszivárgott e-mailek arra utalnak, hogy Ždanoka már 2005 októberében kapcsolatban állt Dmitrij Gladejjel, az FSZB szentpétervári tartótisztjével.

A levelezésből kiderül, hogy Ždanoka érzékeny információkat osztott meg Gladejjel, többek között egy 2005-ös észtországi konferencia nem publikált napirendtervezetét és sajtóközleményét. Az eseményen állítólag az orosz politikusok önkormányzati részvételének tapasztalatait vitatták volna meg. Ždanoka, a lett politikai párt, a Lett Orosz Unió (LRU) társelnöke megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés