Előfizetői tartalom

Lesöpörték a magyar javaslatot Brüsszelben és elvehetik akár a soros elnökségünket is

Portfolio
Elfogadhatatlan több más tagállamnak az a kompromisszumosnak beállított magyar kormányzati javaslat, hogy évente egyhangúsággal vizsgálják felül a 4 évre szóló, 50 milliárd eurós ukrajnai finanszírozási programot, így egyelőre nehéz a helyzet, és nincs előrelépés - jelezte egy névtelenséget kérő magas rangú uniós forrás a Reutersnek. A Szabad Európa úgy tudja, hogy jogi és politikai okok miatt sem enged a többi tagállam a magyar kormánynak, és ha nem változik a magyar álláspont, akkor a lehetséges válaszcsapások közül azt jelzi most a legesélyesebbnek a lap, hogy a tagállamok minősített többsége elveszi a júliustól kezdődő magyar soros elnökséget, és a lengyel kormánynak adja.

Amint a Financial Times cikke után kedden megírtuk: Orbán Viktor kormányfő a francia Le Pointnak adott interjúban gyakorlatilag azt mondta: elvi okok miatt ragaszkodik ahhoz, hogy évente legyen egyhangú felülvizsgálat az ukrajnai finanszírozási csomagban. Sőt, fő érvként azt is bedobta, hogy az EP-választások előtt nem lenne szabad egy 50 milliárd eurós tételről szavazni a közös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés