Előfizetői tartalom

Komoly árat kérnek a magyar kormánytól az EU-s szövetségesek

Portfolio
A brüsszeli politikai tájkép átformálása érdekében Európa néhány prominens jobboldali személyisége - az olasz Giorgia Meloni vezetésével - aktívan próbálja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és a Fideszt az Európai Parlamentben a soraikban tudni. A Meloni, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és a magyar kormányfő közötti megbeszélések arra utalnak, hogy Orbán Fidesz pártja csatlakozna az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) csoportjához. Ennek a szövetségnek azonban feltétele az az elvárás, hogy a magyar kormány több területen is a pártcsalád álláspontjához igazítsa a saját különutas véleményét. A Fidesz tagjai szerint csak az EP-választások után lesz egyeztetés arról, hogy belépjenek az ECR-frakciójába.

Már a február 1-jei EU-csúcs előtt találkoztak Giorgia Meloni olasz és Orbán Viktor magyar miniszterelnökök, és meg is indultak a találgatások, hogy az Európai Néppárt (EPP) melletti másik nagy konzervatív, eurokritikusabb táborhoz, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) szövetségéhez csatlakozhat a Fidesz, amelyet az EPP ki akart zárni a soraiból, míg végül a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés