Előfizetői tartalom

Februárban is folytatta a menetelést a magyar tőzsde

Portfolio
3 százalékos növekedéssel zárta a februári hónapot a BUX index. A legnépszerűbb részvények között ezúttal is az OTP Bank - Richter Gedeon - MOL hármas zárt az élen, míg a brókercégek mezőnyében az Erste, a Concorde és a Wood jeleskedett leginkább. A hónap emellett Február emellett a rendezvények szempontjából is kiemeltnek bizonyult: a Tőzsde átadta a BÉT Legek díjakat, az AutoWallis ünnepélyes csengetéssel ünnepelte tőzsdei bevezetésének ötödik évfordulóját, emellett február 19-én elstartolt az XTEND index, amely egyedi lehetőséget kínál az Xtend platformon jelenlévő kis- és középvállalkozások számára a nyilvános jelenlétet illetően.

A globális tőkepiaci hangulatot több jelentős, egymással párhuzamosan futó folyamat is befolyásolta: a tengerentúlon a politikai aktualitások és a kamatcsökkentési javaslatok befolyásolták a piaci dinamikát. A bitcoin ára meghaladta az 50 ezer dollárt, miközben az infláció váratlanul magasabbnak bizonyult, mint azt előzetesen várták. Az Nvidia részvények vonzásában lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés