Előfizetői tartalom

Uniós biztos: az Orbán-kormányt árgus szemekkel figyelik majd az EU-elnökség alatt

Portfolio
Věra Jourová, az EU európai értékekért felelős biztosa szerint Magyarországot egyre nagyobb elszigeteltség fenyegeti Európában, mivel vezetője szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, bár probléma, de az izolációhoz kevésbé járul hozzá a jogállamisági vita. Azt mondta, hogy az uniós elnökség alatt teljes semlegességet várnak el Orbán Viktor kormányától, ezért fokozottan figyelni fogják a magyar vezetést Brüsszelben.

„Magyarország [a] legmagasabb szintű elszigeteltségben van, de nem a jogállamiság miatt, hanem az Oroszországgal szembeni álláspontja miatt, mert [Orbán Viktor] kezet fog Putyinnal” – jelentette ki az EUobservernek adott interjújában Jourová. Az uniós biztos arra utalt, hogy tavaly októberi kínai látogatásukkor a magyar miniszterelnök az orosz elnökkel találkozott, a háború...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés