Ellépték a kutyák az EU-s irodákat, de faji előítéletet alkalmaztak
Uniós források

Ellépték a kutyák az EU-s irodákat, de faji előítéletet alkalmaztak

Portfolio
Az Európai Bizottság kipróbálta a "hozd be a kutyádat az irodába" programot, de több kutyafajtát kitiltottak a munkahelyekről, ami feszültséget szült – számolt be a Politico.

A próbaüzemet nemrégiben tartották a belügyi, illetve az igazságügyi és fogyasztóvédelmi főigazgatóságon, és egy belső feljegyzés 11 kutyafajtát sorolt fel, amelyek "harci vagy őrző kutyák", azaz nem mehettek az uniós intézményekbe kutyák, köztük rottweilereket, masztiffokat, angol terriereket és skót agarakat.

A rendszert tavaly javasolták az európai parlamenti képviselők kampánya nyomán, és a Bizottság osztrák biztosát, Johannes Hahnt a hazájában működő hasonló programok inspirálták. Nem minden munkatárs támogatja azonban a kezdeményezést. Egy névtelenül nyilatkozó bizottsági alkalmazott kellemetlenül érezte magát amiatt, hogy egy nagytestű kutyával kell megosztania a liftet, és idegesítette, hogy a folyosókról ugatás hallatszott be, miközben dolgozni próbál.

A 11 tiltott fajta mellett van egy lista azokról a kutyákról is, amelyek nem ajánlottak, mint például a német és belga juhászkutyák, valamint a dobermannok, mivel nyugtalaníthatják a kollégákat. A tisztviselőknek azt is tanácsolják, hogy méretük miatt ne hozzanak be orosz fekete terriereket, ír farkaskutyákat és pireneusi hegyikutyákat.

A Bizottság a próbaüzem előtt egy ötoldalas útmutatót bocsátott a köztisztviselők rendelkezésére, amelyben az áll, hogy a kutyákkal való interakció csökkentheti a stresszt és a szorongást, és javíthatja a közérzetet. Azoknak a munkavállalóknak azonban, akik allergiásak a kutyákra vagy kényelmetlenül érzik magukat, azt tanácsolják, hogy fontolják meg a távmunkát. A program céljai között szerepel, hogy növelje az uniós intézmények, mint munkáltatók vonzerejét.

A tisztviselők csak egy-egy kutyát hozhatnak magukkal, és azokat pórázon kell tartani. A Bizottság először tavaly októberben, a köztisztviselők számára szervezett mentális egészségügyi hét részeként kísérleti jelleggel alkalmazta a rendszert, és azt "ugatós sikernek" nevezte. A tengerügyi és az adóügyi főigazgatóság februárban szintén kipróbálta a programot, amelynek keretében összesen 60 kutyát hoztak be az irodába.

A tervek szerint 2024 végére értékelést végeznek, hogy felmérjék, megvalósítható-e a kutyák munkahelyi jelenlétére vonatkozó állandó politika bevezetése. Az Európai Parlament még nem követte a Bizottság példáját.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
scholz-macron