Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: komoly összeget kap Magyarország egy különleges uniós alapból

A magyar kormány öt energetikai projektre kért támogatást a brüsszeli Modernizációs Alapból, amelyek közül az Európai Bizottság végül hármat hagyott jóvá 76,8 millió euró (mintegy 30 milliárd forint) összegben, így két távfűtési projektre, és az energiaközösségek fejlesztésére kapunk pénzt az uniós kibocsátási egységek értékesítéséből befolyt forrásokból – jelentette be ma a Bizottság. Fontos, hogy ez egy teljesen különálló uniós alap a kohéziós és a helyreállítási forrásoktól, és így nem is érinti ezt az alapot a Magyarország és a Bizottság közötti jogállamisági vita, illetve a folyósítási feltételrendszer.

Az uniós kibocsátási egységek értékesítésének 2%-a kerül a közös uniós Modernizációs Alapba, amelyből 13 alacsonyabb jövedelmű tagállam számára osztanak pénzt évente két körben megújuló energiás, energiahatékonysági, energiatárolási, energiahálózat korszerűsítési és hasonló célokra. A Modernizációs Alap oldala szerint az idei első körben Magyarország öt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés