Előfizetői tartalom

Az STMicro is beállt a warningolók sorába (2.)

Portfolio
A kereskedés kellős közepén tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a legnagyobb európai chipgyártó, az STMicroelectronics, ami várakozásoknak megfelelő számokat tartalmazott. A társaság egyben profit-warningot is bejelentette az utolsó három hónapra vonatkozóan, mondván a korábban remélt fellendülés csak később fog bekövetkezni, és a negyedik negyedévben az árbevétel és a profit csak akkora lesz, mint a megelőző három hónapban.

Az STMicro nettó árbevétele tovább folytatta a tavalyi év végén megkezdett csökkenést a harmadik negyedévben, az egy évvel korábbi hasonló adathoz képest 31%-kal mérséklődve, a második negyedévhez viszonyítva pedig 12%-os a csökkenve. Mivel az üzemi költségek a bevétel csökkenésénél kisebb ütemben estek csak vissza, a társaság közel 91%-os üzemi eredmény visszaesést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés