FONTOS Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében
 
Előfizetői tartalom

Perben a Graphisoft, 2.4 m euró a tét (2.-az érintettek álláspontja)

Portfolio
A portfolio.hu információi szerint a Graphisoft 2000 első fele óta perben áll egy magyar szoftverfejlesztő társasággal. A pert hivatalosan ugyan bejelentette a társaság, véleményünk szerint azonban a tájékoztatás mélysége elmarad az ügy jelentőségétől. Keresetében a Graphisoft 600 m Ft-ra (2.4 m EUR) perli a CadLine Kft.-t, mivel állítása szerint annak építészeti szoftvere szerzői jogokat sértve a Graphisoft technológiáján alapul. A perelt összeg véleményünk szerint jelentősnek mondható, hiszen az a 2000-es adózott eredménynek csaknem 60%-a. Az alábbiakban megpróbáljuk kicsit közelebbről megvizsgálni a két terméket -a Graphisoft ArchiCAD-jét, illetve a CadLine ArchLINE-ját-, illetve ismertetjük a Graphisoft álláspontját is az üggyel kapcsolatban.

Egyéb rendkívüli tájékoztatás - 2000.június 5. "A Graphisoft N.V. tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Graphisoft R&D Rt., a Graphisoft-csoport egyik tagja megítélése szerint a szellemi tulajdonához fűződő jogait megsértették. A jogsértés tényének megállapítása iránt a Graphisoft R&D Rt. pert kezdeményezett az illetékes bíróság előtt." Megítélésünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés