Előfizetői tartalom

Petrom: nem kell foglalkoztatási garanciát adnia a befektetőnek

Portfolio
Don Popescu gazdasági miniszter nyilatkozata szerint a Petrom privatizációs pályázat nyertesének nem kell foglalkoztatási garanciát adni a 60 ezer alkalmazottra. A legnagyobb román olajcég jelenleg több alkalmazottat foglalkoztat mint az OMV, a MOL, és a Slovnaft összesen. A foglalkoztatási garanciától való eltekintést, a rugalmas feltételrendszer kialakítását az IMF ajánlotta Románia számára.

Mint ismeretes a többször elhalasztott Petrom privatizációban a részvények harmadát vásárolja meg a nyertes szakmai befektető, s tőkeemeléssel éri majd el a többségi részesedés pozícióját. Popescu szerint sikerült rendezni a Petrom korábbi tevékenységéhez kapcsolódó környezetvédelmi károk miatti felelősségvállalás kérdését, s így a tárgyalások a 7 szakmai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés