Előfizetői tartalom

Közös érdek

Portfolio
Napjainkban nincs olyan gazdasági szaklap, amelyikben ne lenne szó a képzés fontosságáról, a szellemi tőke súlyáról, jelentőségéről A választott és keresett képzések toplistája igen széles és változó - ahogyan a gazdasági helyzet is az volt az elmúlt években. A munkavállaló képzettségével, tudásával és képességszintjével szemben jelentkező első komoly változást a nemzetközi cégek megjelenése hozta. Olyan új, és részben merőben más jellegű szakmai tudás és képességek iránt jelentkezett igény, amelyeket már nem kellett és lehetett csupán az államilag szervezett oktatás keretében megszerezni. Ez azt jelentette, hogy a szakmai képzés mellett a munkakör eredményes betöltéséhez meghatározott személyiségjegyeket, kompetenciákat is megköveteltek a munkaadók.

A majd tizenötéves dinamikus gazdasági fejlődés kikövetelte az alternatív képzési formák kialakulását. Több példát lehetne említeni például arra az esetre, amikor egy multinacionális vállalat középvezetők részére képzési programot dolgoztat ki képzőintézményekkel. Ilyen esetben a tananyag meg kell hogy feleljen a gazdasági élet elvárásainak, azt kell kiszolgálnia....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés