Phylaxia - a hangzatos tervek ezúttal sem hiányoznak

Portfolio
Az esztendőt 29 millió Ft-os veszteséggel záró Phylaxia Pharma Rt. forgalma elsősorban a hazai állattenyésztés kedvezőtlen, rövidtávon várhatóan nem javuló helyzete miatt a bázishoz képest csökkent, ugyanakkor a társaság piaci részesedése bővült
- tartalmazza a Dr. Tóth Péter elnök-vezérigazgató által irányított társaság gyorsjelentése.

A menedzsment a kelet-európai export (Románia, Ukrajna, Lengyelország, Szerbia) felfutására számít, ahol 11 termék forgalmazási engedélyének megszerzése és további termékregisztrációk után idén 90-100 millió Ft árbevétel-többlet realizálására lát esélyt.

A társaság költségeit jelentősen növelte a K+F és piacszervezésre fordított tevékenység; a termékfejlesztésre fordított összegek tovább emelkedhetnek 2005-ben.

A cégfejlesztés stratégiai pontjainak (piacépítés, K+F, szerkezet átalakítás) végrehajtásához a kellő pénzügyi forrásokat a vagyonkezelésben lévő pénzügyi befektetések mobilizálásával, a pénzügyi követelések (pl. CEVA-per) érvényesítésével, egyéb követelések realizálásával, új üzletágak kialakításával (kedvenc állatok piaca) potenciális befektetők megnyerésével tervezi előteremteni a menedzsment.

A társaság részvételével alkotott konzorciumban együttesen mintegy 140 millió Ft értékben, új környezetbiológiai eljárások és egy új takarmány-kiegészítő termék kifejlesztésére nyert el több, összesen 140 millió Ft értékű, 3 évre kiterjesztett K+F pályázatot.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF