Előfizetői tartalom

Beszélgetés Andreas Treichl-lel, az Erste Bank első emberével az Erstéről, a régióról, az OTP-ről és a tőzsdéről

Portfolio
1997-ben 600,000 ügyféllel rendelkező közepes osztrák bank volt az Erste Bank. 7 év alatt ügyfélszáma meghússzorozódott, s a régió legnagyobb bankjává vált. Bécsben a bank első számú vezetőjével, elnök-vezérigazgatójával Andreas Treichl-lel beszélgettünk. A bankvezér beszélt az Erste Bank akvizíciós terveiről, a piacban lévő értéknövekedési lehetőségekről, az OTP-vel való elveszett fúziós lehetőségről. A szakember kifejtette az Erste függetlenségének a pilléreit, elmondta véleményét a magyar bankadóról, s a Postabankról. Kérdéseinkre válaszolva Andreas Treichl elmondta, hogy nem hisz a helyi tőzsdékben, s úgy véli nem érdemes az Erste papírjait bevezetni a BÉT-re, amelynek helyét egy egységes, egyközpontú közép-kelet-európai tőzsde részeként képzeli el. A szakember ismét kifejezte érdeklődését a szerb Novosadska Banka és a román CEC iránt, ugyanakkor nyitott arra, hogy Magyarországon egy újabb bank megvásárlásával növelje piaci részesedését.

A siker kulcsai, avagy honnan jön a növekedés?. Portfolio.hu: Az elmúlt évek folyamatai alapján mind ügyfélszám, mind mérlegfőösszeg alapján az Erste Bank lett Közép-Kelet-Európa legnagyobb bankja. Milyen tényezők állnak a siker mögött? Andreas Treichl: Bár az Erste Bank a legnagyobb bank lett a régióban mérlegfőösszeg alapján is, ezt nem tartom fontosnak. Mi alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés