Előfizetői tartalom

MOL és a szektortársak: drága, vagy olcsó?

Az elmúlt héten újraindult eladói hullám nem hagyta érintetlenül a MOL részvényeket sem, melyek P/E alapú értékeltségi szintje az árfolyam csökkenés hatására természetesen egyre attraktívabbá vált. Igaz ugyan, hogy a MOL historikus P/E alapú árazása nem mutat kiugró értéket, ugyanakkor a papírok a regionális szektortársakhoz, valamint a nemzetközi szektorátlaghoz viszonyítva nem tekinthetőek olcsónak.

Historikus kitekintésben egyáltalán nem tekinthetőek túlárazottnak a MOL papírjai, hiszen a jelenlegi, 10-es előretekintő P/E ráta átlagosnak számít az elmúlt 2 évet figyelembe véve (az iparági környezet meglepetésszerűen gyors javulásának kezdete óta).Hasonlóan értékelhető a PKN jelenlegi P/E alapú árazása is, a lengyel részvények esetében azonban a korábbi években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés