Előfizetői tartalom

Miért zuhan a MOL?

A megszokottnál jelentősebb forgalom mellett csaknem 4%-ot zuhantak a mai kereskedésben a MOL részvényei a tegnapi 3%-os lejtmenetet követően. A magyar cég papírjainak esése nem egyedi, a régió összes olajcége mínuszban áll, a PKN 4, a Lotos 2,6, az OMV pedig 1,5%-ot esett a délelőtt során. A háttérben az elmúlt napokban kedvezőtlenebbé váló iparági környezet folytatódásától való félelem, valamint az ebből adódó a negatív globális szektorhangulat áll.

1., Negatív globális szektorhangulat Tegnap 3%-os eséssel fejezte be a napot az amerikai olajszektor, ami elsősorban az alábbi tényezőknek volt köszönhető: - általános pesszimista tőkepiaci hangulat; - az olajárak napok óta tartó, jelentős mértékű esése, melynek következtében csaknem fél éves mélypont alakult ki; A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés