FONTOS Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje
 
Előfizetői tartalom

PM: 364 mrd Ft lesz a gyógyszerkassza - jó hír a Richter és az Egis számára (3.)

364 mrd Ft-ot tervez a PM a gyógyszerkasszára a jövő évben - mondta el a portfolio.hu kérdésére válaszolva Pichler Ferenc, a pénzügyminiszter sajtófőnöke, megerősítve a ma reggeli sajtóértesüléseket. A bruttó, azaz a gyártói visszafizetések nélkül számított kassza összegéről azonban csak a holnapi, költségvetésről szóló sajtótájékoztatón kaphatunk majd információkat. A hír kedvezően értékelhető a gyógyszergyártók szempontjából.

Mint ismertes, korábban olyan értesülések láttak napvilágot, mely szerint a gyógyszerkassza 320 mrd Ft lesz 2007-ben, a bruttó kassza pedig 440 mrd Ft-ot tesz majd ki. Ebben az esetben a gyártók befizetései amiatt lettek volna igen jelentősek, mert a kassza 9%-os túllépése esetén a hiány 100%-a a gyártókat terheli. A 364 mrd Ft-os gyógyszerkassza azonban azt jelenti, hogy 467...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés