Előfizetői tartalom

Bogsch Erik: a kormányzat padlóra küldi a Richtert

Portfolio
Bogsch Erik teljesen indokolatlannak tartja a kormány azon szándékát, mely szerint a gyógyszerkassza hiányának finanszírozását a gyártókra kívánja terhelni, hiszen a generikus termékeknél átlagosan 7%-os nyereség képződik, így ezen termékek forgalmazása veszteségessé válik. A Richter javaslata, hogy a magasabb nyereség tartalmú szerek esetében a befizetések növekedjenek, míg az alacsonyabb szereknél csökkennének, így az alacsonyabb árú szerek a piacon maradhatnának. A Richter nem szeretne konkrét termékek kivonásával riogatni arra az esetre, ha az elképzeléseket a parlament elfogadja.

A Richter a következő befizetésekkel számol a gyógyszer-gazdaságossági törvény, valamint a Gyurcsány csomag kapcsán 2007-ben: - 14, illetve 16%-os rabatt: 3.3 mrd Ft; - orvoslátogatói díjak: 0.7 mrd Ft; - szolidaritási adó, járulékok: 3 mrd Ft. Ezen tételek között nincs benne az energia költségek emelkedése, valamint az emelkedő inflációból adódó terhek. Bogsch...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés