Előfizetői tartalom

Hatalmasat kaszálnak idén a bankárok

Portfolio
A Wall Street történetében soha nem látott mértékű, körülbelül 36 milliárd dollárnyi bónusz kerül idén kifizetésre a Goldman Sachs Group, a Morgan Stanley, a Merrill Lynch, a Lehman Brothers és a Bear Stearns összesen mintegy 173,000 dolgozójának. Ez közel 30%-os növekedést jelent az előző évihez képest, miközben a londoni befektetési bankárok, kereskedők és alapkezelők 16.7 milliárd dollárnyi bónuszt kapnak az előrejelzések szerint, ami 18%-kal haladja meg a tavalyi értéket.

A befektetési környezet javulása is hozzájárult a befektetési bankok kiugró teljesítményéhez. Számos tőzsdeindex (főleg az USA, Hong Kong, Kanada, Mexikó, Spanyolország és Brazília piacain) rekordközeli értéken áll, a forgalom a vártnál magasabb, míg a vállalati csődök történelmi minimumszintet értek el. Ehhez egy jó alapot szolgáltatott a világgazdaság átlag feletti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés