Előfizetői tartalom

Nagyházi Galéria: műtárgy, bútor, szőnyeg

Portfolio
Többnyire a nagy és jelentős festményárverések árnyékában szoktak meghúzódni azok az aukciók, amelyek a kevésbé értékes és ezért egy kicsit elhanyagoltnak látszó műfajok és tárgyak értékesítésére szolgálnak. Ilyen például a népművészet, a keleti régiségek, a játékok vagy a hangszerek árverése. A Nagyházi Galéria rendszeresen rendez bútor-, szőnyeg.-, ezüst-, ékszer- és műtárgy-árveréseket, ám ezeknek az össz-forgalma néha nem éri el egy-egy értékesebb festményét egymagában.

Legutóbb 269 tételnyi bűtort, szőnyeget és műtárgyat vittek kalapács alá, s a végül elkelt 151 tárgynak 35,626,000 forint volt az össz-leütési ára. Ebből valamivel több mint 7.3 millió forint volt a bútorokra eső rész, 20.7 millió a szőnyegekre és a maradék a porcelánok, üvegek, valamint ez egyéb műtárgyak leütési ára. A szőnyegek árverése jó példát szolgáltatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés