Előfizetői tartalom

Richter profit: várt felett, de mire elég?

Ismét jelentősen a várakozások feletti negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Richter - legalábbis üzemi szinten: a gyógyszergyártó cég üzemi eredménye ugyanis 13, míg nettó profitja mindössze 1.5%-kal haladta meg a portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus adatait. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - meglóduló USA árbevétel, 17%-kal csökkenő belföldi eladások; - szolid szabad piaci növekedés a FÁK-ban; - a termék szerkezet további kedvező elmozdulása; - jelentősen emelkedő értékesítési és marketing költségek; - mélypontra eső K+F ráfordítások; - az előző negyedéves hatalmas pénzügyi profit után pénzügyi veszteség. A várakozásoknál magasabb profit ellenére megítélésünk szerint rövid távon nem várható, hogy az árfolyam ismét növekedési pályára álljon, elsősorban a hazai piaci szabályozás bizonytalanságai miatt. Nem tekinthető kizártnak ugyanakkor, hogy a gyógyszer reform egyes elemei a gyártó lobby következtében felpuhulnak, s az eredeti tervekhez képest csökkennek a befizetési kötelezettségek, ezen szcenárióval azonban egyelőre lehetetlen számolni.

Várt feletti profit növekedés. A várakozások és a tény számok összefoglalóját az alábbi táblázat tartalmazza:A társaság árbevétele 25%-kal növekedett a harmadik negyedévben, ami az összehasonlíthatóságot biztosító korrekciós tételek figyelembe vétele után is 21%-ot tesz ki. Az általunk eszközölt korrekciók: - a Richter és a Wyeth közös elhatározással 2006....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés