Előfizetői tartalom

Nyakunkon a gyorsjelentési szezon: mire számítanak az elemzők? (konszenzus)

Portfolio
A harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon kezdete egyben a hajrát jelenti - mondhatnánk. A tőzsdei társaságok többsége ezúttal is a jogszabályok adta lehetőségeket teljesen kihasználva, a lehetséges utolsó napokon publikálja tényszámait. A beérkező elemzői becslések alapján a Portfolio.hu konszenzusának első verzióját tesszük közzé. Az egy hét múlva publikáló OTP Bank esetében csak később, külön anyagban jelentetjük meg a szakértők várakozását. Külön kiemelnénk, hogy a héten jelentő társaságok esetében sem érkezett még be az összes prognózis. Konszenzusunkat a következő napokban rendszeresen frissítjük.

A következő blue-chip, amely nyilvánosságra hozza tényszámait, a Magyar Telekom lehet. A távközlési társaság esetében eddig 12 elemzői becslés érkezett, az árbevétel növekedése ellenére a konszenzus 3%-kal csökkenő EBITDA-t vár az egy évvel korábbi, erős bázis időszakhoz képest. A ma jelentő Richter után a szektortárs Egis teljesítményének megismerésére két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés