Előfizetői tartalom

Várt feletti eredmény a Danubiustól (2.)

Portfolio
A portfolio.hu által készített alacsony elemszámú konszenzus becsléseit minden soron enyhén felülmúlták a Danubius ma hajnalban publikált eredményei, a legkellemesebb meglepetést az adózás előtti eredmény sor tartogatta. Az átlagárak jelentős mértékben emelkedtek a bázisidőszakhoz képest, bár a foglaltság a magyar és a cseh érdekeltségeknél alulmaradt a 2005-ös értékekkel szemben. Adózás előtti soron 80%-kal nagyobb profitot ért el a cég, mint egy évvel korábban. Mindazonáltal kevésbé valószínű, hogy a fő tulajdonosnak korábban tett nyilvános vételi ajánlata után egy negyedéves eredmény lesz az, ami komolyabban megmozgatja majd a Danubius árfolyamát, a befektetők sokkal inkább valami nagyszabású stratégiai lépés (pl. ingatlantranzakció) vagy befolyásszerzés bejelentésére várhatnak. Az ingatlanvagyon jelentette hatalma rejtett érték továbbra is ott rejtőzik a szállodacég mögött, azonban kérdéses, hogy ennek további beárazódására mikor kerül majd a sor.

Lássuk, mit hozott a főszezon.... A bevételek közül a vendéglátás bevételeit kivéve minden soron egészséges növekedés volt tapasztalható, a legintenzívebben az egyéb üzemrész bevételei növekedtek, melyen belül a biztonsági szolgáltatások bázisidőszak óta megjelent hatása volt jelentősebb, a borászati bevételek csak alig emelkedtek. A működési ráfordítások annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés