Előfizetői tartalom

Gyógyszer "reform": kabaré a köbön (4.-korr.)

Portfolio
Újabb módosító indítványt terjesztett a Parlament egészségügyi bizottsága az Országgyűlés elé, melyben a korábbitól eltérően határozták meg a gyártói befizetéseket. A cikkünk korábbi verzióját annyiban szükséges javítanunk, hogy a javaslatot a Parlament hétfő este megszavazta. Ugyanakkor mi a magunk részéről nem lepődnénk meg azon, ha újabb módosítások érkeznének, és a törvény végül mégsem tartalmazna sávos, termékárak szerinti befizetési kötelezettséget, hiszen ebben az esetben a termékek kiszerelésének csökkentésével könnyedén csökkenthető lenne a gyártók befizetési kötelezettsége. Negatív tényezőnek számít a gyártók számára, hogy a korábbi javaslattal ellentétben nem 1, hanem 5 m Ft-ot kell majd az orvoslátogatók után évente fizetniük a gyártóknak - legalábbis a hétfőn elfogadott javaslat szerint. További fontos változás, hogy a kassza túllépés esetén eszközölt sávos (illetve 100%-os) befizetés alapját a korábban vélt 364 mrd Ft-tal szemben 287 mrd Ft jelenti.

A Parlament tegnap este egy olyan javaslatot fogadott el, mely szerint a támogatással rendelkező szerek esetében az alábbi sávos befizetési kötelezettségek lépnének életbe:A korábban nyilvánosságra került tervek az alábbi írásban találhatóak:Kapcsolódó cikkünk2006.11.09 12:24 Csökken az Egis és a Richter OEP befizetése? Újabb módosítások...Mint ismertes, korábban ettől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés