Előfizetői tartalom

Elfutó Dax30? (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A nagy országindexek általában sokkal inkább hajlamosak az úgynevezett "együttmozgásra", mint az egyedi részvények, vagy akár a szektor-, ágazatindexek. Különösen így van ez akkor, ha egyazon régióról, hasonló gazdasági környezetről van szó, de tovább erősítheti az együttmozgás valószínűségét, ha az indexeket hasonló számú és a gazdaság azonos szegmenseiből kikerülő részvény alkotja. Nyugodtan leszögezhetjük, hogy a német Dax30 és a francia Cac40 index ezen feltételek közül a legtöbbet teljesíti.

Rövidtávon a felületes szemlélő szinte a teljes együttmozgást figyelhet meg a napi teljesítményeiken, ami azonban távolabbról szemlélve már közel sem lesz igaz. A heti grafikonokon erős és tartós trendek rajzolódnak ki a felül és alulteljesítések tekintetében, de tény, hogy nagy eltérésről, hektikus viselkedésről ekkor sem lehet beszélni. A Dax30 index elmúlt másfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés