Előfizetői tartalom

A keleti erő húzta az OTP Bank eredményét

Az elemzői várakozásokat enyhén meghaladó gyorsjelentést tett közzé ma az OTP Bank. A legnagyobb magyar hitelintézet nettó profitja kevéssel meghaladta az 50 milliárd forintot, amely jó alapot teremt arra, hogy sikerüljön teljesíteni a 211.6 milliárdos éves tervet. Ugyanakkor megítélésünk szerint a gyorsjelentés önmagában nem elég, hogy pozitív lökést biztosítson az árfolyamnak, igaz a negatív visszacsatolás esélye is elhanyagolható. 2007 első negyedéve volt az első olyan periódus, amelyben már az összes külföldi leánybank hozzájárult a csoport teljesítményéhez, igaz a profit döntő részét még mindig Magyarország és Bulgária adja. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az ukrán és orosz leánybankokkal olyan új csoporttagok jelentek meg, amelyek már most is szabad szemmel láthatóak a csoporton belül, s a jövőben a menedzsment tervei szerint igen komoly profithozzájárulással fognak rendelkezni. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a fő piacok eléggé belassultak, ha nem akvirált volt az OTP, akkor most nem nagyon beszélhetnénk semmilyen eredménydinamikáról.

Összefoglaló. Az első negyedéves számok tekintetében mind a nettó kamatbevétellel, mind a nettó eredménnyel sikerült a várakozások felett teljesíteni, azonban ez a felülteljesítés csak szokásosnak tekinthető az OTP Bank életében. Most a menedzsment tájékoztatótól sem várunk semmi különöset, hiszen a befektetői nap után 3, a közgyűlés után 2 héttel nem hisszük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés