Előfizetői tartalom

Bioetanol: többet árt, mint használ?

Portfolio
Több kritika is érte már az egyre inkább terjedő bioetanol lázat, mely hazánkban is igen intenzíven érezteti hatását, most azonban az OECD személyében egy igazán komoly világgazdasági erő mondta ki: meg kell szüntetni az ágazat állami támogatását, mert az egyrészt az egekbe repíti az élelmiszer árakat, másrészt pedig környezetvédelmi hatásai sem olyan nagyok - írja a Világgazdaság.

Miközben sorra jelentik be hazánkban a nagyobbnál nagyobb bioüzemanyag gyártó beruházásokat és a beruházók egyre több és több állami támogatás kiosztását szorgalmazzák, addig az OECD legfrissebb jelentése szerint több kárt, mint hasznot okozhat a bioüzemanyagok erőltetett terjesztése. A bioüzemanyagok terjesztése mellett érvelők alapvetően azt hangsúlyozzák, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés