Előfizetői tartalom

Meglódult a cégalapítási kedv az építőiparban

Portfolio
Csaknem kétszer annyi céget alapítottak az építőiparban idén az első félévben, mint tavaly ilyenkor. Hasonló fellendülésre csak 2003 első félévében volt példa, de a 3859 új cég így is rekordnak számít az ágazatban - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ezzel párhuzamosan rekord szinten van a felszámolások, a végrehajtások és a végelszámolások száma is az ágazatban.

Soha annyi céget nem alapítottak még az építőiparban egy félév során, mint 2008 első hat hónapjában: a tavalyi 2034-gyel szemben idén 3859 cég alakult június végéig. A sok új cég miatt folytatódott a működő cégek számának lassú emelkedése, az első félévben 63140 építőipari vállalkozás tevékenykedett az országban 1650-nel több, mint egy évvel korábban. “A növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés