Előfizetői tartalom

Richter vagy Egis? Olcsó vagy drága?

A hazai blue-chip részvények aktuális árazását bemutató cikksorozatunkban a gyógyszerszektorhoz érkeztünk, melynek két hazai képviselője, a Richter és az Egis természetesen az olajpapírokhoz és a bankrészvényekhez hasonlóan olcsónak tűnik. Nemzetközi kitekintésben azonban a Richter drága, míg az Egis diszkontja óriási a Richterhez képest. Az EPS várakozások azonban elkezdtek élesen lefelé kanyarodni.

Talán egyetlen tőzsdei befektetőt sem lep meg, hogy mind a Richter, mind pedig az Egis nagyon olcsónak tűnik hisztorikus viszonylatban, a 12 havi előretekintő PE ráták ugyanis 4-5 éves mélypontokon tartózkodnak.Az árazások azonban enyhe növekedést produkáltak az elmúlt hetekben, aminek az oka nem az árfolyamok növekedése (hiszen azok estek), hanem az EPS várakozások csökkenése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés