Előfizetői tartalom

Leminősítette a MOL-t az S&P - Mit lép az olajcég?

Portfolio
Rontotta a MOL hosszú távú vállalati hitelminősítését a Standard & Poor’s a korábbi BBB- (negatív kilátással)besorolásról a spekulatív kategóriába eső BB+ besorolásra (stabil kilátással). A S&P azután hozta meg döntését, hogy november 17-én Magyarország hitelminősítését "BBB" besorolásúra csökkentette (negatív kilátással), mely az országot, illetve a régiót sújtó recesszióra vonatkozó általános várakozásokat tükrözi.

Az S&P döntésében a közlemény szerint az iparági környezetben, valamint a pénzügyi piacokon bekövetkezett kedvezőtlen változások is jelentős szerepet játszottak. A fentiek azonban nem változtatnak azon a tényen, miszerint a MOL pénzügyi helyzete stabil, mind likviditást, mind tőkeerőt tekintve. A MOL jelenleg több mint 1.5 Mrd euró lehívatlan hitelkerettel, illetve bankbetéttel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés