Előfizetői tartalom

Várt feletti OMV eredmény (3.)

Üzemi szinten a vártnak megfelelő, nettó szinten azonban a konszenzust érdemi módon meghaladó második negyedéves profitot tett közzé ma reggeli gyorsjelentésében az OMV. Az egy évvel korábbihoz képest jelentős profit növekedésben a fő tényezők az alábbiak voltak: - emelkedő olajárak; - növekvő kitermelési volumen; - magukra találó finomítói marginok; - javuló petrolkémiai környezet; - költségcsökkentés. A cég vezetése ráadásul optimista kilátásokat fogalmazott meg, hiszen a kitermelési volumen további növekedésére, valamint a finomítói marginok jelenlegi szintéjének fennmaradására számít az idei év során.

A konszenzus és a tény számok összevetéséből két dolgot érdemes kiemelni: - üzemi szinten a vártnak megfelelő a profit; - a tisztított nettó profit felülteljesítése volt jelentős.Az egy évvel korábbihoz képest a növekedés az alacsony bázis miatt igen jelentős, sokkal célravezetőbb azonban az első negyedévihez hasonítani a második negyedéves számokat. Ebből az látható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés