Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: halkan zakatolnak a gépek

A meglehetősen alacsony elemzői várakozásoknál is alacsonyabb üzemi és nettó profitot tett közzé a tegnapi zárást követően az Állami Nyomda a második negyedévre vonatkozóan. A társaság üzemi eredménye 5, nettó profitja pedig 4%-kal maradt el a Portfolio.hu által összeállított konszenzustól. A gyorsjelentős legfontosabb pontjai az alábbiak: - a bevétel 5%-kal emelkedett, amit a parlamenti választások 465 m Ft-tal dobtak meg; - az autó értékesítésekhez kapcsolódó okmány eladások az új autó értékesek miatt továbbra is alacsony szinten állnak; - a tavaly év végi készlet visszavásárlás továbbra is az eredmény jelentős csökkenését okozza; - a nettó hitelállomány nettó készpénz pozícióra változott. A gyorsjelentés következtében megítélésünk szerint nem várható érdemi árfolyam elmozdulás a mai kereskedésben, hiszen az alulteljesítés nem volt jelentős. A kilátások tekintetében egyelőre komoly bizonytalanságok tapasztalhatóak, elsősorban a tavaly visszavásárolt készletek kifutása, illetve a továbbra is alacsony új autó regisztrációk nyomán.

Miért zuhant a profit?. A Portfolio.hu által összeállított 3 elemű konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy a bevétel a konszenzusnak megfelelő lett, a különböző profit kategóriákban azonban egyszámjegyű alulteljesítés volt megfigyelhető.A társaság profitja jelentős mértékben, 69%-kal zuhant, ami azonban egy egyedi tételnek tudható be: tavaly év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés