Előfizetői tartalom

Richter: orosz profitbomba

Barát Szabolcs, CFA
A várakozásokat jelentősen maghaladó profit számokat tett közzé ma hajnali harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Richter. A kiugró értékek azonban jelentős részben egy egyszeri orosz előszállításnak voltak köszönhetőek, ami a negyedik negyedévből hiányozni fog. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - ~42 m eurós előszállítások Oroszországban; - jól teljesítő FÁK, zuhanó USA bevételek; - kiugró fedezeti szint; - a deviza hatás a bevételre pozitív, a pénzügyi eredményre negatív volt; - 152 mrd Ft készpénz és értékpapír állomány a két akvizíció előtt. Véleményünk szerint a gyorsjelentés hatására inkább pozitív elmozdulás várható a mai kereskedésben, a hatalmas felülteljesítés az egyszeri tétel nyomán azonban kisebb súllyal esik latba, hiszen ez gyenge negyedik negyedévet vetít előre. Hosszabb távon azonban már nem csak az RGH-188 originális kutatásai, hanem a közelmúltban bejelentett két - egymást jól kiegészítő - akvizíció is pozitív hatást gyakorolhat a részvényárfolyamra.

Hatalmas orosz profit hatás. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik, hogy a társaság minden szinten felülmúlta a konszenzusban szereplő értékeket. A felülteljesítésben azonban oroszlánrésze volt az orosz előszállításoknak, melyre egy szabályozói változás miatt került sor, s amire vonatkozóan az egyes elemzők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái