Előfizetői tartalom

Életbiztosítások: kikapcsolták a lélegeztetőgépet

Portfolio
Megtört az év első felében tapasztalt kedvező tendencia a magyar biztosítási piacon: bár 2010 eddigi részében 5,5%-kal nagyobb díjbevételt értek el a magyar biztosítók, mint tavaly, a harmadik negyedév statisztikái alapján ismét a visszaesés jelei mutatkoznak. A piacot eddig "lélegeztetőgépen" tartó egyszeri díjas életbiztosítások ismét visszaszorultak, a többi szegmensben pedig folyamatos a lassú apadás. A természeti károk, a bankadó és más kedvezőtlen hatások következtében az idei évet veszteséggel zárhatja a szektor. Újdonság, hogy a tőzsdei jelenléte miatt kiemelt figyelmet érdemlő CIG Pannónia az életbiztosítási díjbevételekben megközelítette a teljes szektorban piacvezető Allianzot.

A Magyar Biztosítók Szövetségének pénteken közzétett statisztikáihoz a határon túl is értékesítő CIG Pannónia adatait hozzászámítva kiderül, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében az életbiztosítási piac 95,9; a nem-életbiztosítási pedig 98,8 milliárd forint díjbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 92,1, illetve 102,0 milliárd forinttal. Első ránézésre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái