Előfizetői tartalom

Veszélyben a világ olajellátása?

A egyiptomi zavargások hatására korábban nem várt meredek emelkedésbe fogtak az olajárak. Egyesek a Szuezi-csatorna lezárásától félnek, míg mások a puskaporos hordó továbbgördülésétől, vagyis hogy az elégedetlenségüknek hangot adó tömegek más, a világ olajellátásában meghatározó szerepet betöltő államokban is az utcára vonulnak. Mekkora is Egyiptom,az egyiptomi zavargások szerepe a világ olajellátásában?

Az olajárak észak felé vették az irányt A vártnál gyorsabb globális gazdasági fellendülés már az egyiptomi zavargásokat megelőzően is igen komoly húzóerőt jelentett a kőolaj árára, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) az elmúlt hónapokban folyamatosan emelte a 2011-re vonatkozó olajfogyasztással kapcsolatos várakozásait. Január elsejétől a Kőolaj-exportáló Országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés