Előfizetői tartalom

Megrengeti-e a világ nukleáris iparát a japán baleset?

A mostanihoz hasonló balesetek miatt már többször temették a nukleáris ipart, de az végül mindig képes volt a felszínen maradni. A fukusimaihoz fogható mértékű, ilyen sok reaktort egyszerre érintő balesetre még nem volt példa korábban, ami nem egy (békés) nukleáris álmokat szövögető államot tántoríthat el a jövőbeni reaktorépítésektől. Nemrég még mindenki nukleáris reneszánszról beszélt, de lehet, hogy a friss japán történések ismét perifériára helyezik az atomenergiát. Az alábbiakban annak járunk utána, hogy miként fest jelenleg ez az iparág, és mennyiben változtathat a jövőjén fukusimai atomkrízis.

A Nukleáris Világszövetség március elsejei kimutatása szerint a világon összesen 443 reaktor volt működésben, amely szám a Japánban történt természeti katasztrófák után mostanra bizonyosan csökkent. Igen nagy esély van rá, hogy fukusimai Dai Icsi atomerőmű még abban az esetben is használhatatlanná válik, amennyiben a japán szakembereknek sikerül elhárítaniuk a tényleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés