FONTOS Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!
 
Előfizetői tartalom

Leminősíthetik Magyarországot - Mit üzen a múlt?

Bár a magyar kormány arra számít, hogy Magyarország nem veszíti el befektetésre ajánlott adósbesorolását, a nagy elemzőházak arra figyelmeztetnek, az elmúlt hetekben nőtt egy esetleges leminősítés esélye. A hitelminősítők felülvizsgálhatják korábbi ajánlásaikat, és Magyarország adósságbesorolása ismét a bóvli kategóriába kerülhet. Megvizsgáltuk, hogy az egyes tőkepiacokon milyen hatást váltott ki, ha egy vagy több hitelminősítő befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolt országokat. Románia, Görögország, Portugália és Írország példáján keresztül mutatjuk be, hogyan mozgatták meg a lokális és a globális tőkepiacokat a leminősítések, milyen elmozdulásokat láthattunk a kötvény- és részvénypiacokon és hogyan változott az adott ország CDS-felára.

Románia, Görögország. Reális a magyar leminősítés? Magyarország adósságbesorolását tekintve gyakorlatilag a szakadék szélén táncol, mindhárom nagy hitelminősítőnél a még éppen befektetésre ajánlott kategóriába tartozik az ország hitelbesorolása. Az elmúlt hetekben több olyan elemzői vélemény is napvilágot látott, miszerint a következő egy évben egy vagy akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés