Előfizetői tartalom

Fantasztikus lesz az év vége a Rábánál

A Rába menedzsmentje a harmadik negyedéves gyorsjelentést követően megerősítette egész éves várakozását, 2011-re 10 százalékos árbevétel-bővülést jeleztek előre 2010-hez képest, az EBITDA pedig a tavalyi szinten maradhat a menedzsment szerint. Ahhoz, hogy az egész éves célok teljesüljenek, a Rábának több szempontból is rekord-közeli negyedévet kellene felmutatnia az év végén, az utoljára a válság előtti időkben látott árbevételhez az elmúlt 5 évben csak egyszer elért EBITDA-marzsot kellene elérnie a magyar gépgyártónak. A feladat nem könnyű, de nem is lehetetlen, az alábbiakban végigvettük a fontosabb pontokat, amelyek alapján elérhetők lennének a kitűzött célok. Az, hogy a negyedik negyedév és így az egész év sikeres lesz-e a Rábánál, azért is fontos, mert befolyásolhatja azokat a befektetőket, akik az állam által felajánlott 815 forintos ár elfogadásán morfondíroznak.

Kifejezetten erős negyedév kell a célok eléréséhez A 10 százalékos árbevétel-bővüléshez a negyedik negyedévben közel 13 milliárd forintos árbevételt kellene elérnie a vállalatnak.Ez persze nem lehetetlen, hiszen szezonálisan relatíve erős a negyedik negyedév, de érdemes megemlíteni, hogy utoljára 3 éve teljesített ilyen jól a vállalat.A 2011-es egész éves EBITDA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés