Előfizetői tartalom

Magyar cégek is beszállhatnak a szaúdi árampiac fejlesztésébe

Portfolio
A szaúd-arábiai villamosenergia-hálózat bővítésében való magyar részvételről és az energetikai kutatás-fejlesztési együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára Budapesten Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszterrel - számol be az MTI.

A tárgyalásról beszámolva az államtitkár elmondta: a szaúdi villamosenergia-piac ötször akkora, mint a magyar, a királyság gazdasága pedig évente 8 százalékkal növekszik. A szaúdiak várakozásai szerint villamosenergia-fogyasztásuk évente 4 ezer megawattal, vagyis a Paksi Atomerőmű kapacitásának kétszeresével fog növekedni. Ehhez a fejlesztéshez várják a magyar cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés