Előfizetői tartalom

A Timosenko-ügy: kell-e félteni a gázhercegnőt?

Lassan világpolitikai botránnyá dagad a volt ukrán miniszterelnök asszony fogva tartása: mint ismeretes, számos európai ország vezetője kilátásba helyezte a Kijev számára mind financiális, mind presztízs szempontból létfontosságú nyári labdarúgó EB bojkottját, az Európai Parlament pedig május 24-én határozatban követelte "a politikai motívumok alapján elítélt összes fogoly szabadlábra helyezését".

Washington, Brüsszel és Moszkva ritka egyetértésben, kész tényként elfogadja Julia Timosenko és közvetlen környezete állításait a szerintük ártatlanul elítélt, sőt megkínzott politikusról. Tény, hogy sajnálatra méltó látvány a szállodai szobának is beillő cellájában fekvő szép szőke asszony, amint az alkarján lévő dió alakú lila foltot mutatja. De az is tény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés