Előfizetői tartalom

Fejlövés a gyógyszergyártóknak - Túl lehet élni? (Interjú)

Gayer Attila, CFA
Egy üzleti működésnek megvannak a feltételrendszerei, ezek Magyarországon nagyon rosszak - vázolta tömören a hazai gyógyszercégek helyzetét Szolyák Tamás, a Novartis Hungária ügyvezető igazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A vezető kiemelte, van egy töréspont, amikor a vállalat azt fogja mondani, hogy Magyarországra többé semmilyen módon nem fektet be. Ezt egyelőre még nem értük el, de jövőre nagyon úgy tűnik, hogy el fogjuk. A gyógyszerkassza jövő évre tervezett további lefaragásáról csak annyit mondott, ezt maguk között fejlövésnek hívják.

Komoly kihívások előtt a gyógyszercégek. Portfolio.hu: Kérem, röviden mutassa be a magyarországi leányvállalatot. Melyek a főbb üzletágak, hogyan épül fel a cég? Szolyák Tamás: Teljes egészében tükrözzük a cég nemzetközi felépítését Magyarországon is, mindazok az üzletágak, amelyek nemzetközi szinten létrejöttek, Magyarországon is megtalálhatók. A Novartis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái