Üzlet

Őszi hibrid offenzíva a Toyotától

Hámor Iván
Bő 4 millió legyártott és értékesített hibrid hajtású autó - ennek 10%-a került Európába, Magyarországra pedig 1 451 a márkaimportőr és további mintegy 2 500 egyéb csatornákon érkezett - után a Toyota tovább kívánja erősíteni pozícióit ebben a szegmensben. Ehhez egyetlen lépcsőben három új modellel bővíti kínálatát, egy kisautóval - Yaris Hybrid -, egy hétszemélyes változattal - Prius+ - valamint a márka első hálózatról is tölthető hibridjével, a Prius Plug-in-nel.
Egyre kevésbé számít különlegesnek egy hibrid hajtású autó, melyben legnagyobb szerepe vitathatatlanul a Toyotának van. 1997, az első Prius megjelenése óta eltelt 15 év alatt felhalmozódott rengeteg tapasztalat nem volt elegendő a tervezők számára, ezért a Plug-in Prius esetében a világ különböző pontjain több száz prototípust adtak laikus felhasználók kezébe, hogy ők is nyilatkozzanak, mit és hogyan lehetne még jobbá tenni az új, sorozatgyártású modellen.

Őszi hibrid offenzíva a Toyotától
Az eredmény egy 25 km-t tisztán elektromos hajtással is megtenni képes autó, mely energiatárolásáról Li-Ion akkumulátorok gondoskodnak. A legtöbb felhasználó számára ez a távolság több, mint a naponta megtett - városi - útjaik összessége, így akár több ezer kilométer is eltelhet két - benzines - tankolás között. Ami a Plug-in változat ellen szól, az egyedül a vételára lehet, ugyanis 11,8 millió Ft az induló ára.

Őszi hibrid offenzíva a Toyotától
Ennél az összegnél 2,5 millióval kevesebbért, azaz 9,3 millióért lehet az újonnan bemutatkozott Prius+ -t megvásárolni, mely 7 ülést kínál mindössze 4,1 literes fogyasztás mellett. A Prius+ úgy lett jelentősen nagyobb, hogy a tömege csak egészen kis mértékben emelkedett, ami az alacsony fogyasztás és károsanyag kibocsátás egyik záloga. Mint minden Toyota hibridben, ebben is gazdag a kényelmi és biztonsági berendezések kínálata a klímaberendezéstől a távolságtartó tempomatig és a teljes légzsákrendszerig bezárólag.

Őszi hibrid offenzíva a Toyotától
A harmadik és egyben legkisebb újdonság a Yaris Hybrid. A nyáron lezajlott nemzetközi menetpróba során már bebizonyította, hogy elsősorban városi használatra ideális, mind a mérete, mind a hibrid rendszer sajátosságai miatt. A Toyota ezzel megalkotta a legkisebb full hibrid autót, amit ráadásul elérhető áron, 4,6 millió Ft-ért kínál, ami a B-szegmens dízelmodelljeivel összevetve is versenyképes ár.

Őszi hibrid offenzíva a Toyotától
A Toyota tehát továbbra is elkötelezett híve a hibrid hajtásrendszereknek, azok fejlesztésének, amit a mostani modell offenzíva is jól jelképez.
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874