Előfizetői tartalom

Fontos szintről pattant vissza az arany: elesik-e a támasz?

Portfolio
A költségvetési szakadékról szóló tárgyalásokban az álláspontok közelednek egymáshoz, így a nyersanyagpiacokon derűs hangulat uralkodott alapvetően, azonban a fejlemények az aranyat negatívan érintik. Az árfolyamot csak egy fontos technikai szint, a 200 napos mozgóátlag tudta megtartani. Az energiaszektorban nőttek az árak, míg az ipari fémeknél és a mezőgazdasági terményeknél vegyes kép bontakozott ki, a Dow Jones UBS index enyhe eséssel zárta a tegnapi kereskedési napot.

A fiscal cliff tárgyalásokban közelednek az álláspontok, a spekulánsok várakozásai szerint egyre közelebbi időpontban várható a megegyezés. Elsősorban emiatt nő az optimizmus az árupiacokon, így elkerülhetővé válna az Egyesült Államok gazdaságának visszaesése. A dollár gyengülése (-0,32%) segítette a nyersanyagpiacokat, a Dow Jones UBS index azonban enyhe mínuszban (-0,09%)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés